Za hrvatski svemirski program

Pokretač peticije: Ervin Poljak

Datum pokretanja: 09.01.2019.

image

Obzirom da je propala kupnja borbenih aviona, imamo jedinstvenu priliku da srećom spašene novce potrošimo na nešto puno, puno pametnije. I ambicioznije. I racionalnije. I realnije.

Zalažemo se za kupnju space shuttla. Ne mora biti novi, i dovoljan je samo jedan, za početak. Tridesetak godina star a da nije previše prošao bio bi sasvim dovoljan. A možemo kupiti i neku kinesku repliku. U tom slučaju nije bitna kvaliteta. Samo nek dobro izgleda da se naši političari mogu slikati za volanom u svemirskim odijelima.

Izvorna ideja je bila čim prije se dočepati Mjeseca i zakolčiti tamo našu parcelu. Guraju se tamo amerikanci, guraju se kinezi, išli bi i ostali ali nemaju muda. Mi s tim nemamo problem. Brzo bi našli par luđaka koji bi se ispalili u svemir bez puno pitanja. Samo da im Kolinda kaže hajmo dečki, u boj u bjo za narod svoj.

Garantiram da na Mjesecu ima zlata ko u Zagorju blata. Činilo mi se kako je ideja genijalna sama po sebi, no onda me obuzela sumnja. Možda je bolje da se ne guramo u ovaj posao s eksploatacijom zlata s Mjeseca jer je vrlo izgledno da bi ga jeko brzo upropastili. Možda godinu dvije i ošo bi Mjesec u stačaj.

No, nije sve u zlatu!

Naš svemirski program imao bi još jedan primarni zadatak: deportiranje svih nepoželjnih hrvatica i hrvata, u domovini i dijaspori. Umjesto Golog otoka, eto im Zlatnog Mjeseca. Pa nek kopaju zlato i šalju ga nama doma u Lijepu našu. A mi samo ležimo na nekoj od lijepih naših plaža. Amerikanci nam mute koktele a njemci nas hlade lepezama. E toliko će nam biti dobro.

Dakle, potpišite peticiju i idemo gore.

Ne treba nam ni pista!

Sleti on kud hoćeš. Eto, na primjer, kladim se da bi Bandić bio spreman zatrpati fontane samo da hrvatski space shuttel slijeće do pod noge Franje Tuđmana.

Pismo peticije

Pismo peticije biti će poslano:

Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica

Damir Krstičević

Ministar

Ante Čuljak

Šef gradskog vodovoda

Poštovani,

ne tugujte za tamo nekim barakima. Da nas ne bi krivo shvatili, dobri su to avioni, ali nisu ni blizu onoga što mi predlažemo.

Mi smatram da je za Hrvatsku najbolje rješenje space shuttel. Uvjereni smo da je i Vama odma kliknulo koliko je to genijalna ideja i da ste već naredili svojim mešetarima da dogovore ispod stola jednu dobru i poštenu kupnju.

Šaljemo Vam ovo pismo kako nabavku space shuttla obavili spokojno i bez straha od brutalne i nemilosrdne javnosti jer imate potporu svih nas 58 potpisnika ove peticije.

Lijepi pozdrav iz mjesečnog Zagreba.

Točka na i autora peticije još nije stavljena

Zadnji potpisi

Ana Mulac

17.04.2019. 21:58 427005

Ne želim da se životinje ubijaju..

Anoniman potpis

07.02.2019. 19:45 426407

Ne želim da se životinje ubijaju!!!

Nikolina Karlović

05.02.2019. 12:42 424131

Jer sam prvi kandidat luđak koji će biti ispaljen bez ijednog pitanja! Hvala

Netko Nikić